Black Desert Online Modding Tools

incbox

Potential Patron
Joined
Oct 16, 2018
Likes
0
How we can rip our player looks from PAZ PAC files? Ninjaripper or other things doesn't work.

chr.jpg
 
Last edited:

Kitty Ears

Casual Client
Joined
Apr 13, 2016
Likes
49
How we can rip our player looks from PAZ PAC files? Ninjaripper or other things doesn't work.
You can not. The sliders are applied in game somehow. Sometimes if you look closely when you start the game your character will have default face, than the sliders get applied and it morphs to the custom face.

I am not sure how they achieve this, but we can only edit the base meshes before any slider edits.
However editing the base mesh will still effect the face after sliders are applied.

So let's say you want a smaller nose than the sliders give, make the base nose a little smaller and in game you will be able to go even smaller with sliders. hope that makes sense.
 
Joined
Aug 9, 2016
Likes
154
PACtool update "1.3", requires VC++ redist 2013.

This is 100% of IndigoDesert's code, this simply disables the statement that results the error "Bone count in DAE doesn't match the one in PAC! Adding new bones isn't supported yet.", hasn't been fully tested but as far as I can tell support for adding new bones was added and this statement was never removed.
This will allow binding meshes to more bones, even if the bones weren't originally in use by the mesh, as long as the bones exist in the provided PAB file.
 

Attachments

vianns

Potential Patron
Joined
Feb 19, 2018
Likes
0
Hi there !

I'm currently looking for a way to make the draw distance more far away, I want to "see further" in game.
I started to look at the game's files but for now I didn't find anything related to view distance. It's for private server use.

Does someone here already found such parameter ?

Thanks.
 

suzu

Content Creator
Joined
Mar 27, 2016
Likes
1,376
Location
japan
PACtool update "1.3", requires VC++ redist 2013.

This is 100% of IndigoDesert's code, this simply disables the statement that results the error "Bone count in DAE doesn't match the one in PAC! Adding new bones isn't supported yet.", hasn't been fully tested but as far as I can tell support for adding new bones was added and this statement was never removed.
This will allow binding meshes to more bones, even if the bones weren't originally in use by the mesh, as long as the bones exist in the provided PAB file.

I have succeeded in importing new bones with this version.
You can also extract the bones of the new character.
Screenshot is Lahn's bone.
 

vianns

Potential Patron
Joined
Feb 19, 2018
Likes
0
Hey there !
In addition to my previous question...

Hi there !

I'm currently looking for a way to make the draw distance more far away, I want to "see further" in game.
I started to look at the game's files but for now I didn't find anything related to view distance. It's for private server use.

Does someone here already found such parameter ?

Thanks.
... would somebody here could tell me where I can find the world map file ? I mean, not datas, spawns or whatever, just the map image(s) file(s). I'd like to do my own offline map and use it with a kind of Google map system.

Thank you !
 

suzu

Content Creator
Joined
Mar 27, 2016
Likes
1,376
Location
japan
Hey there !
In addition to my previous question...



... would somebody here could tell me where I can find the world map file ? I mean, not datas, spawns or whatever, just the map image(s) file(s). I'd like to do my own offline map and use it with a kind of Google map system.

Thank you !
\Black Desert Online\ui_texture\minimap\backimg_new
maybe
 

Flyin

Potential Patron
Joined
Nov 10, 2018
Likes
0
Is it possible somehow to edit the "cutting" part of a model? The one that cuts holes into your character's model to prevent clipping. I would already be happy if I could swap it between different models.
 

Gatt

Potential Patron
Joined
Jan 27, 2018
Likes
0
I'm having an issue with extracting the ranger version of Pavilla Outfit. (pew_10_ub_0016.pac) PAC converter simply crashes when I try to extract the .dae out of it. Is there anything that could be done about this? Is there even an alternative to PAC-DAE converter?
 
Last edited:

Kurylenko

Vivacious Visitor
Joined
Jul 18, 2013
Likes
21
Location
Australia
Having issues converting more recent files. PACtool works perfectly fine with older files, is there a newer version that supports the new files?

I had to update the 3D Object Converter tool as well to open more recent files, so this leads me to suspect PACtool is out of date.

Edit: PACtool version 1.3 gives me an Access is denied error message. (Anti-virus was blocking it). The new version works fine but still cannot read and convert newer game PAC files.

 
Last edited:

HiryuX

Potential Patron
Joined
Apr 26, 2017
Likes
1
Hi -- the new updates to 3D Obj Conv breaks the registration, so unable to export out as obj. Anyone have any other solutions for getting the new archer and lahn files into 3ds max? I tried the PACTool GUI and it crashes everytime I try to load in a archer armor pac. Any help would be greatly appreciated!
 

Kurylenko

Vivacious Visitor
Joined
Jul 18, 2013
Likes
21
Location
Australia
Hi -- the new updates to 3D Obj Conv breaks the registration, so unable to export out as obj. Anyone have any other solutions for getting the new archer and lahn files into 3ds max? I tried the PACTool GUI and it crashes everytime I try to load in a archer armor pac. Any help would be greatly appreciated!
PACtool requires an update much like how 3D Object Converter needed an update to read the new files. The original code for PACtool doesn't seem to be working on it anymore.
 

rebual85

Potential Patron
Joined
Mar 6, 2016
Likes
8
Is there a way to replace the material of an armor?

I've tried to change the image and material entries in the .dae and repack them. It only converts geometry data, but not the materials.

For example I want to replace the material from the Rosa Cassius "pdw_00_ub_0001_dm.pac" to point at the existing one from the starter armor "pdw_02_ub_0001_dm.pac" so I can use a seperate image for the damaged model, because unfortunately the damaged model uses the same image file as the undamaged one.
 

Shaydow

Potential Patron
Joined
Dec 4, 2018
Likes
0

I have succeeded in importing new bones with this version.
You can also extract the bones of the new character.
Screenshot is Lahn's bone.
I have a question. Is it possible then to say add Lahn's / Mystic bones to say a Witch?
 
Top Bottom