1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

uMod Problems

Discussion in 'Tools & Guides' started by Deadpool69, Apr 18, 2015.

  1. Deadpool69

    Deadpool69 Potential Patron

    Joined:
    Apr 18, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Hey. I'm a new player to DOA5LR and I'm having trouble modding with uMod. I tried every single r# version and enabled/disabled global hook each time, but nothing seems to make the game work. I keep getting the exact same error message every time and it's annoying. Does anyone know why this is happening?


    This is the message that keeps popping up whenever I try to launch the DOA5LR game.exe through uMod
    Untitled.png
     
  2. nomog

    nomog Potential Patron

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Hm, how exactly do you use uMod? I read that sometimes different ways work for different games.
    The way I do it:
    1. Turn on uMod (version r51)
    2. Turn on global hook
    3. Start the game through game.exe, not uMod
    4.AltTab out of the game. Now a new page should have opened in uMod simply named "game".
    5. Dragdrop texture files and/or zips into the white box
    6. Go back into the game and voila!

    - - - Updated - - -

    Acutally Darkdrone explains it even better in another thread:
    http://www.gamevixenzone.net/hot-stuff-21/dead-alive-5-last-round-nudemod-2005/index35.html
     
  3. Deadpool69

    Deadpool69 Potential Patron

    Joined:
    Apr 18, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Well I managed to get the game to run, thanks. But now the mods or textures won't load when I press the update button after adding them while the game is running. I dragged the .dds files into the white box, clicked update, went back to DOA and nothing happened. Everything is still the same.
     
    Last edited by a moderator: Apr 18, 2015
  4. nomog

    nomog Potential Patron

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I actually never use the update button. As far as I know its important that you input the textures before the game can load them. So I always AltTab out of the game before it even gets to the main menu. Then I just insert the files into uMod (without updating) and get back into the game.
     
  5. Deadpool69

    Deadpool69 Potential Patron

    Joined:
    Apr 18, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I tried that and it didn't work. My DOA5LR always plays in windowed mode. Do you think that's the problem?
     
  6. fleet

    fleet Club Regular Staff Member Moderator

    Joined:
    Apr 16, 2012
    Messages:
    1,013
    Likes Received:
    79
    Are you using the steam version of DOA5LR?
     
  7. Deadpool69

    Deadpool69 Potential Patron

    Joined:
    Apr 18, 2015
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    nosteam version, actually.
     
  8. fleet

    fleet Club Regular Staff Member Moderator

    Joined:
    Apr 16, 2012
    Messages:
    1,013
    Likes Received:
    79
    Buy a legal copy of the game.
    GVZ doesn't support pirated versions of software; frequently hacked versions have modified files to reduce overall size, when cause mods to malfunction . :(
    See site rules. Link is in my siggie.

    Very respectfully,
    fleet (moderator)